SERVICE - KUNSKAP - KVALITÉ

VÅTRUMSEXPERTER & GOLVPROFFS SEDAN 1979

Badrumsrenovering Sigtuna

Vi är har lång erfarnhet av att renovera badrum i Sigtuna vi har verkat i kommunen i 40 år!

Vi har stor erfarenhet på området och renoverar i dagsläget  omkring 100 våtrum per år där merparkten sker i Sigtuna Kommun. Vi utför hela arbetet från rivning till slutmontering av badrumsinredning med VVS & El-installationer.När Märsta vägg & Golv tar hand om din badrumsrenovering i Sigtuna ser vi till att du är helt nöjd med resultatet. När det kommer till våtrumsrenoveringar har vi alltid säkerheten i fokus.

Vi tycker att det är självklart att man som kund ska man kunna känna trygg med att arbetet blir utfört på ett korrekt sätt. Alla våra medarbetare är därför utbildade och GVK certifierade vilket innebär att arbeten vi utfört förutom obligatorisk egenkontroll även kontrolleras av stickprovskonroller. GVK är i dagsläget den enda organisationen som har stickprovskontoller för att följa upp att certifierade företag sköter sig.


Våra hantverkare har lång erfarenhet av att arbeta med våtrum både när det kommer till keramik och plast. Oavsett om du väljer ett lyxigt badrum med kakel och klinkers eller ett våtrum med fokus på funktion med plastmatta kan du vara säker på att du får en fackmannamässig renovering utförd på ett säkert sätt. Från starten av arbetet jobbar vi med tajta samareten för att allt ska rulla på med rörmokare och elektriker så att alla delar hamnar på rätt plats enligt gällande branshregler. 


Vi har funnits i kommunen i över 40 år och vi har erfarnhet av alla områden så oavsett om du bor i villa i Brännbo, ett radhus vid vattnet på olovhartmans väg, eller ett gammalt hus i på storagatan eller i en lägenhet i sigtuna stad så har vi förmodligen renoverat minst ett våtrum i ditt område.

Kom förbi butiken eller ring oss redan idag så berättar vi mer!Badrumsrenoveringen steg för steg så går det till.


Hur går en renovering av ett badrum till? Här kan du steg för steg läsa om de olika momenten utförs.


1. Etablering & Täckning.


Vi etablerar oss på arbetspatsen då täcker vi golv och vid behov avgränsar vi även mot andra utrymmen.2. Demontering inredning och avstänging vatten & el.


Därefter stänger vi tillfärlligt inkommande vatten och el för demontering av detta i berörda utrymmen. I samband med detta forstas kommod, toalett, badkar och utjänta vattenrör bort. Även gammal belysning och gamla uttag både i skåp och väggar,3. Demontering av ytskikt samt väggar & golv


I det här skedet river vi det som behövs av ytskikt vanligen allting ner till reglar då dagens standard ställer högre krav på konsruktionen. Samma gäller avlopp, brunnar och vatten. Dessa uppfyller vanligen inte dagensstandard och måste därför demonteras och ersättas med nytt. Rivet material forslas av oss till återvinningstationern.4. VVS rördragningar och förberedelser för elinstallationer.


När allt är rivet kan nya rördragningar dras till kommod, duch, toalett etc. El-matningar till belysning, golvvärme, kommod, spegelskåp gör också i detta skede.  Nya avlopp och brunnar monteras om behov finns. Förberedelser för av spotlights i tak, fönster och nischer sker också i detta skede om önskmål finns.5. Återuppbygnad


När alla el- och vattendragningar är infällda och fixerade sker återuppbyggnad av våtrummet. Väggar, undergolv och tak byggs upp med gips, plyfa, och golvspån eller betong och gipsputs beroende på underlag och konsruktion. Eventuella ojämnheter i väggar, golv och tak riktas upp och jämnas ut.6. Fallspackling & Ingjutning golvvärme


När väggar och tak är uppbyggda sker förstärkning av golv samt läggning av golvvärme om detta önskas. Efter detta sker fallspackling och ingjutning av golvvärme med flytspakel om behov finns. Väggar och tak spacklas vid behov.7. Fuktskyddning


Fuktskyddning enligt GVK med kvalitetsdokument genomförs. Vi arbetar i huvudsak med plastmatta som fuktskydd då detta är det fukskydd som är säkrast. Läs mer om fuktskydd och GVK här.


Ska plastmatta monteras som ytskiskt är detta moment inte aktuellt.8. Kakelsättning & Klinkersläggning


Montering av ytskikt. Kakelsättning, klinkersläggning samt fogning. Önskas Plastmatta som ytskitkt monteras detta på golv och vägg.9. Slutmontering:


VVS: Montering av badrumsinredning och rördragningar.

EL: Installation av golvvärme samt belysning, spotligts och andra el-installationer.Klart då är hela renoveringen färdig och ni kan nu glädjas åt ert nya våtrum!


KONTAKTA OSS

BUTIKEN ÖPPETTIDER


Vardagar 10-18

Lördagar 10-14

Söndagar & helgdag stängt

Guldbolag Trippel V rankad

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.

Acceptera