Badrumsrenoveringen steg för steg så går det till.


Hur går en renovering av ett badrum till? Här kan du steg för steg läsa om de olika momenten utförs.


Innan er renovering påbörjas tar vi tillsammans fram planritning och design där inredning och ytskiskt bestäms. En tidsplan kommuniceras också i detta skede. Normalt tar en badrumsrenovering mellan 3-6 veckor beroende på renoveringens omfattning.


1. Etablering & Täckning.

Etablering på arbetsplatsen med täckning av golv, vid behov sker även avgränsning mot andra rum och utrymmen. I samband med detta sker också genomgång med platsansvarig och er.


2. Demontering inredning och ytskikt.

Inredning och gamla el- och vatteninstallationer demonteras i samarbete med El och VVS installatörer. Gammalt ytskikt samt bakomvarande skivor demonteras och forslas bort. Golvbrunnar och avlopp som inte följer dagens standard åtgärdas också.


3. VVS rördragningar och förberedelser för elinstallationer.

När allt är demonterat förbereds de nya vvs insallationerna med dolda rör i väggar om detta är aktuellt. El-matningar till belysning, golvvärme, kommod, spegelskåp gör också i detta skede. Nya avlopp och brunnar monteras eller flyttas om behov finns. Förberedelser av ev spotlights i tak, fönster och nischer sker också i detta skede.4. Återuppbygnad

När alla el- och vattendragningar är infällda och fixerade sker återuppbyggnad av våtrummet. Väggar, undergolv och tak byggs upp av oss sneda väggar och tak riktas vid behov.5. Fallspackling & Ingjutning golvvärme

När väggar och tak är uppbyggda sker förstärkning av golv samt läggning av golvvärme om detta önskas. Efter detta sker fallspackling och ingjutning av golvvärme med flytspakel.6. Fuktskyddning

Fuktskyddning enligt GVK med kvalitetsdokument genomförs. Vi arbetar i huvudsak med tarkodry plastmatta som fuktskydd. 

Ska plastmatta monteras som slutgiltigt ytskiskt monteras detta.7. Kakelsättning & Klinkersläggning

När väggar och golv är fuktskyddade sker kakelsättning, klinkersläggning samt fogning av badrummet.8. Grovstädning avetablering och foder.

När ytskiskt monteras sker en grovstädning & avetablering från oss. Vi monterar foder och tar bort de mesta av våra maskiner och verktyg från platsen.9. Slutmontering:

VVS: Montering av badrumsinredning och rördragningar.

EL: Installation av golvvärme samt belysning, spotligts och andra el-installationer.

I samband med detta städar vi av och tar med oss täckmaterial emballage och annat.10. Kvalitetsdokument och fakturering. 

Efter avslutat arbete sker fakturering och kvalitetsdokument som garanterar en säker våtrumsrenovering skickas ut till dig.Klart då är hela renoveringen färdig och ni kan nu glädjas åt ert nya våtrum!