SERVICE - KUNSKAP - KVALITÉ

VÅTRUMSEXPERTER & GOLVPROFFS SEDAN 1979

Badrum / VåtrumRenovera badrum steg för steg så går det till ->>

Funderar du på att renovera badrummet? Då har du kommit rätt, vi är experter på badrum & våtrum. Vi har stor erfarenhet inom området och renoverar i dagsläget mer än 100 våtrum per år. Vi utför hela arbetet från rivning till slutmontering av badrumsinredning med VVS & El-installationer.I butiken i Arlandastad hittar ni kunnig personal som gärna hjälper till med allt från planering till tips på materialval och inredning när det kommer till er renovering. I butiken har vi även utställning med badrumsinredning och montrar med både kakel och plastmattor.


Läs mer om utbudet och leverantörer på sidan butiken.

Merparten av de badrumsrenoveringar och övriga arbeten vi utför sker i närområdet runt Sigtuna, Märsta, Rosersberg & Knivsta. Vi arbetar alltså huvdudsakligen lokalt i Sigtuna Kommun med omnäjd men även inom Stockholms och Uppsala reginonen.


Alla våra medarbetare är Aukoriserade genom GVK för att säkerställa ett korrekt utfört våtrumsarbete med kvalitetsdokument.

Mer information om våtrumsrenoveringen.


Det är mycket att tänka på när man ska renovera vårum. Vad kan man tänka på inför en en våtrums eller badrumsrenovering. Här på hemsidan har vi samlat den viktigaste informationen på ett lätttillgängligt sätt. Självklart svarar vi även gärna på era funderingar som ni kan ha gällande er renovering på plats i butiken.
- GVK Certifierad, vad innebär detta? Läs mer om GVK längre ner på sidan.- Hur går badrumsrenoveringen till? Läs mer i vår steg för steg beskrivning längre ner på sidan

För mer bilder på utförda våtrumsrenoveringar besök vårt Galleri >>

Offertförfrågan

Skicka er offertförfrågan till oss så kontaktar vi er med ett pris på er renovering.


Bifoga gärna bilder och annan information om nuvarande konstruktion, så kan vi ge en tydligare kostnadsbild. Om ni önskar kan vi självklart komma ut för ett kostnadsfritt hembesök på plats.

Skicka er offertförfrågan till: info@mvgolv.se

GVK Säkra Våtrum


Vi arbtetar efter GVK regler för en säker våtrumsinstallation.


Detta innebär att vi kontenuerligt utbildar och fortbildar personalen både i teoretiksa och praktiska kunskaper. Varje fuktskyddning och våtrumsarbete sker enligt GVK´s regler och anmäls till GVK. Som auktriserad GVK företag sker bland annat slupmässiga stickprovskontroller och dokumenterad egenkontroll av samtliga arbeten."GVKs branschregler Säkra Våtrum ger både hantverkare och beställare praktiska instruktioner för hur man bygger våtrum på rätt sätt. Försäkringsbolag och beställare kan också jämföra ett utfört arbete med branschreglerna för att se om arbetet håller måttet.


GVKs branschregler för tätskikt i våtrum utgör grunden till problemfria och vattensäkra våtrum. Reglerna är det juridiska fundamentet som försäkringsbolag, beställare och hantverkare kan luta sig mot för att säkra att ett våtrumsarbete utförs lagenligt och fackmässigt. De hjälper också fastighetsägare att göra bra beställningar, både av material och av entreprenör. Branschreglerna tillämpas vid så kallade tunnskiktskonstruktioner och gäller för badrum, toalett och tvättstuga. De är en praktisk tillämpning av Boverkets Byggregler och harmoniserar med Säker Vatteninstallation, AMA Hus och AMA VVS & Kyl." - gvk.se


https://www.gvk.se/

Badrumsrenoveringen steg för steg så går det till.


Hur går en renovering av ett badrum till? Här kan du steg för steg läsa om de olika momenten utförs.


1. Etablering & Täckning.


Etablering på arbetsplatsen med täckning av golv, vid behov sker även avgränsning mot andra rum och utrymmen.


2. Demontering inredning och avstänging vatten & el.


Avstänging av inkommande vatten och el. Därefter sker demontering av inredning samt vatten och el relaterat material som kommod, överskåp, duchdörrar, badkar, vattenrör, belysning etc.3. Demontering av ytskikt samt väggar & golv


När inredningen är borta och vatten och el är avstängt avlägsnas de gamla ytskikten som väggmatta, golvmatta,, kakel och klinkers. Därefter demonteras gips och annat som bedöms nödvändigt. Brunnar och avlopp som inte följer dagens standrard bilas ur och forslas bort med resten av rivet material.4. VVS rördragningar och förberedelser för elinstallationer.


När allt är rivet kan nya dolda rördragningar (om så önskas) dras till kommod, duch, toalett etc. El-matningar till belysning, golvvärme, kommod, spegelskåp gör också i detta skede.  Nya avlopp och brunnar monteras om behov finns. Förberedelser för av spotlights i tak, fönster och nischer sker också i detta skede om önskmål finns.5. Återuppbygnad


När alla el- och vattendragningar är infällda och fixerade sker återuppbyggnad av våtrummet. Väggar, undergolv och tak byggs upp med gips, plyfa, och golvspån eller betong och gipsputs beroende på underlag och konsruktion. Eventuella ojämnheter i väggar, golv och tak riktas upp och jämnas ut.6. Fallspackling & Ingjutning golvvärme


När väggar och tak är uppbyggda sker förstärkning av golv samt läggning av golvvärme om detta önskas. Efter detta sker fallspackling och ingjutning av golvvärme med flytspakel om behov finns. Väggar och tak spacklas vid behov.7. Fuktskyddning


Fuktskyddning enligt GVK med kvalitetsdokument genomförs. Vi arbetar i huvudsak med plastmatta som fuktskydd då detta är det fukskydd som är säkrast. Läs mer om fuktskydd och GVK här.


Ska plastmatta monteras som ytskiskt är detta moment inte aktuellt.8. Kakelsättning & Klinkersläggning


Montering av ytskikt. Kakelsättning, klinkersläggning samt fogning. Önskas Plastmatta som ytskitkt monteras detta på golv och vägg.9. Slutmontering:


VVS: Montering av badrumsinredning och rördragningar.

EL: Installation av golvvärme samt belysning, spotligts och andra el-installationer.Klart då är hela renoveringen färdig och ni kan nu glädjas åt ert nya våtrum!


KONTAKTA OSS

BUTIKEN ÖPPETTIDER


Vardagar 10-18

Lördagar 10-14

Söndagar & helgdag stängt

Guldbolag Trippel V rankad

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.

Acceptera