Badrumrenovering steg för steg

Hur går en badrumsrenovering till hos oss? Här kan du se de olika stegen som vi går igenom vid en badrumsrenovering.

1 - OFFERT OCH ETT FÖRSTA MÖTE

I det första steget när du väl ha bestämt dig för att renovera badrummet så kommer vi gärna ut till dig för att se hur förutsättningar ser ut för er. Vi reder ut ev frågetecken och tittar på möjliga lösningar på plats hemma hos er. Efter detta räknar vi på en offert där vi presenterar de alternativ du vill ha. Vi kan i de flesta fall ge dig ett fastpris på renoveringen av badrummet.


2 - PLANERA ERT NYA BADRUM

Efter att ni tagit del av offerten och vill fortsätta erbjuds ni att genomföra ett planeringsmöte. Det kan vara svårt att föreställa sig det färdiga resultatet och ett badrum ofta är både begränsat av yta samt en mycket komplex renovering. Vi hjälper er med vår erfarenhet och kan ge råd och förslag på inredning och olika typer av ytskikt som kakel och klinkers eller våtrumsmatta. I vår utställning kan ni se en mängd prover på kakel klinkers mattor och inredning. Vi har även uppbyggda miljöer med inredning, kakel och klinkers samt våtrumsmattor.

Vi hjälper er gärna med att rita upp ert badrum i 3D där vi kan lägga in era val så ni får en bra och tydlig uppfattning om hur det kommer bli i verkligheten. Denna ritning kommer ligga som grund för er renovering och säkerställer att alla inblandade ha samma bild av hur slutresultatet kommer bli.

3 - BOKA IN DATUM

När ni godkänt offerten bokar vi in ett startdatum för renoveringen. Tills dess har ni möjlighet att fatta de slutgiltiga besluten och vi beställer hem allt material ni behöver för er renovering. När väl renoveringen startar kommer vi ha en ansvarig våtrumscertifierad byggare på plats som gör merparten av renoveringen. Er byggare håller daglig kontakt med projektansvarig och övriga yrkesgrupper som Ellektriker och VVS installatör så alla moment löper smidigt och effektivt. På detta sätt säkrar vi att inte onödig tid spills och att allt bli korrekt utfört inom tidsramen för projektet.

4 - ETABLERING OCH RINVNING

När vi startar arbetet kommer elektriker och VVS installatör ut på plats och går igenom alla delar gemensamt med ansvarig byggare och projektansvarig. Därefter demonteras all VVS och El i samband med detta täcker vi golvytor och skärmar av med dammspärrar och placerat ut sorteringskärl. Alla gamla ytskikt och skivmaterial som inte uppfyller dagen standard rivs ut. Golvbrunnar som inte uppfyller dagens krav byts ut och avloppen bilas ur eller friläggs om dessa ska flyttas.

5 - EL- OCH VATTENDRAGNING

När alla väggar och golv öppnats och vatten avlopp och el-ledningar frilagts kommer elektriker och VVS och genomför nödvändiga justeringar. I detta skede görs eldragningar till handdukstork, belysning, ev eldragningar till kommod och spegelskåp samt golvvärme. Vattenrör dras fram och nödvändiga justeringar görs för att dagens standard ska uppnås där dolda skarvar i golv och väggar byggs bort.

6 - VÄGGAR & GOLV, TAK & TÄTSKIKT

Nu kan alla väggar och tak byggas upp enligt godkända metoder och vanligtvis förstärks alla väggar med skivmaterial för att säkra hållfasthet och möjlighet till montering av inredning på alla väggar. Undergolv återställs och ev golvvärme läggs varpå spackling med fall utförs. Tätskikt monteras av vår behöriga personal med egenkontroll som är underlaget för det kvalitetsdokument ni erhåller efter genomförd renovering. I de fall ni valt våtrumsmatta och väggmatta i plast som ytskiskt monteras detta som tätskiskt.

7 - PLATTSÄTTNING

När tätskikt installerats är det dags för plattsättning. Här används de de 3d ritningar du gjort som underlag. Våra plattsättare har stor erfarenhet av alla typer av plattsättning och säkerställer att du får ett resultat med precision och finish. När plattorna är på plats sker fogning och mjukfogning innan det är dags för installation av inredning.

8 - MONTERING & INSTALLATION

Nu är det dags för installation av ert våtrum. Behörig VVS installatör och Elektriker monterar de delar som innehåller vatten och el. Vi ombesörjer hantering och leverans av alla möbler samt emballage. Du har givetvis produktgarantier när du väljer att handla inredning från oss. När allt är på plats kopplas vatten och el in och ert nya badrum är klart att användas!

9 - ALLT KLART!

Nu är allt färdigt och du får ett kvalitetsdokument som säkerställer att ditt badrums installeras av behörig personal. Återkoppling med projektansvarig sker och vi kommer gärna ut till er och kollar så allt fungerar som det ska.